Wie is Monique van der Woude?

Ik ben 55 jaar, geboren en getogen in Groningen, moeder van een dochter en een zoon. Ik woon sinds 1990 in Alphen aan den Rijn.

Opleiding en ervaring

Ik heb mijn studie Nederlands Recht afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn liefde voor taal bracht mij bij een uitgeverij in Alphen aan den Rijn. Daar heb ik mij gespecialiseerd in het op een toegankelijke wijze aanbieden van juridische content voor niet-juristen. Dit kan op allerlei manieren zijn. Via websites, tijdschriften, boeken en nieuwsbrieven.

Inhoudelijk kennis

De vakgebieden waarin ik mij heb gespecialiseerd zijn Security management (waaronder cyber security), Ambtenarenrecht, Arbeidsomstandigheden, Medezeggenschap en Bodembeheer.

Netwerk

Ik heb op deze gebieden een professioneel netwerk van auteurs opgebouwd.

Hobby’s

Naast al deze takken van sport probeer ik ook nog aan andere sporten toe te komen. Ik ben dol op lange wandelingen maken met mijn Schotse collie. Over hoe leuk dat is kun je lezen in sommige van mijn blogs.

Sinds een paar jaar ben ik fanatiek aan het roeien bij de Roeivereniging Alphen. Het afgelopen jaar ben ik vooral met de dubbel 8 aan het trainen en hebben meegedaan aan de Vecht Regatta in Zwolle en de Moordregatta in Tilburg. Voor volgend jaar staat de internationale roeiwedstrijd in Brugge op het programma!